materiaal

 

De ringen in Stainless Steel uitvoering ook wel chroom-staal genoemd bevatten 10,5% of meer Chroom (Cr), het chroom in de samenstelling zorgt voor een beschermlaagje tegen roestvorming,

en bevat meer dan 50% IJzer (Fe), en max. 1,2 % koolstof,

Het is een enigszins donker metaal dat er prachtig helder uitziet omdat het licht reflecteert, het is sterk en gemakkelijk te onderhouden.

De ringen in Sterling Zilver(925) Rhodium plated uitvoering zijn een legering van zilver met 92,5% zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper, dit laatste is om de ringen sterker te maken.

Rhodium plating wordt toegepast om te beschermen tegen corrosie, de glijweerstand te verlagen en om te verfraaien, Rhodium heeft een mooie witte kleur en is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf. 

De modellen met de gouden logo's, zoals de Veteranen-V, de LMB Falcon en het Prinses Irene logo zijn met een zeer dun laagje 18K goud verguld dit om de logo's mooier tegen de achtergrond af te tekenen, een nadeel van vergulde sieraden ten opzichte van massief goud is dat dit laagje er na verloop van tijd af zal slijten.

Door wrijving, zonlicht, water en andere invloeden van buitenaf wordt het goud beetje bij beetje dunner tot uiteindelijk het onderliggende materiaal zichtbaar wordt.

Hoe snel dat gebeurd hangt af van hoe zorgvuldig met het sieraad wordt omgegaan.